Διττή εκπαίδευση | Dual.com.gr

Εκπαίδευση με Γερμανικές Προδιαγραφές

Επαγγελματικά Προγράμματα με Ενδοεπιχειρησιακή Εκπαίδευση στον Τουρισμό και την Εστίαση σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και
της TUI Care Foundation για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης

Τα προγράμματα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Τουρισμό και την Εστίαση διαρκούν τρία έτη με επαγγελματική καριέρα από τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης στις ακόλουθες ειδικότητες ξενοδοχειακών επαγγελμάτων:

Δηλώστε Σήμερα το Ενδιαφέρον σας

Προλάβετε τις εγγραφές, δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει!

Κάθε έτος εκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητική-εργαστηριακή εκπαίδευση (Νοέμβριος – Μάρτιος) και ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση με πλήρεις αποδοχές από τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης (Απρίλιος – Οκτώβριος).
Η θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες επαγγελματικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και παρέχεται από πιστοποιημένους εισηγητές – επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία.
Οι εκπαιδευόμενοι εργάζονται ως επαγγελματίες σε ξενοδοχεία 4* και 5* με πλήρεις αποδοχές, ένσημα και ασφάλιση από τον πρώτο χρόνο εκπαίδευσης.

Με τις καθαρές αποδοχές από την εργασία καλύπτεται το κόστος της εκπαίδευσης. Για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα DUAL Hellas μπορείτε να ενημερωθείτε από το εκπαιδευτικό μας κέντρο.

*25% έκπτωση στα δίδακτρα για περιορισμένες θέσεις εγγραφών

Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης

Με την ολοκλήρωση του τριετούς προγράμματος εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν Γερμανικό Επαγγελματικό Πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.


Ο/Η Μάγειρας/Μαγείρισσα είναι σε θέση να υλοποιεί όλη την παραγωγική διαδικασία για την προετοιμασία και το σερβίρισμα διαφόρων ειδών πιάτων. Εργάζεται στην κουζίνα της ξενοδοχειακής/επισιτιστικής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας της μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

Οι γνώσεις, που αποκτούνται με την παρακολούθηση του τριετούς προγράμματος για το επάγγελμα του/της Μάγειρα/Μαγείρισσας περιλαμβάνουν:

  • Οργάνωση κουζίνας
  • Οργάνωση προμηθειών και αποθήκευσης
  • Κοστολόγηση Υλικών
  • Σύνθεση Μενού
  • Ανατομία & Τεμαχισμός Κρεάτων
  • Προετοιμασία διαφόρων ειδών πιάτων (κρύα, λαχανικά, σνακ, μπουφέ, a la carte κλπ.)
  • Τοπική και ∆ιεθνή Κουζίνα
  • Μενού με ακολουθία πιάτων
  • Παρασκευή Επιδορπίων / Γλυκών
  • Αρχές Μάρκετινγκ Τροφίμων
  • Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας
  • Διεθνή Ορολογία Διατροφής (Αγγλικά, Γερμανικά)

Ο/Η Ξενοδοχοϋπάλληλος κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να παρέχει υποστηρικτική διοικητική εργασία στον οργανωτικό και διοικητικό τομέα του συνόλου της τουριστικής επιχείρησης. Γνωρίζει όλες τις διαδικασίες που αφορούν στις υπηρεσίες φιλοξενίας και εστίασης, καθώς και τις διαδικασίες μάρκετινγκ, πωλήσεων, προμηθειών και οικονομικής παρακολούθησης.

Οι γνώσεις, που αποκτούνται με την παρακολούθηση του τριετούς προγράμματος για το επάγγελμα του ξενοδοχοϋπαλλήλου, περιλαμβάνουν:

  • Υπηρεσίες Υποδοχής
  • Housekeeping
  • Διοίκηση Υπηρεσιών
  • Οικονομική Διαχείριση
  • Μάρκετινγκ
  • Πωλήσεις
  • Οργάνωση προμηθειών και αποθήκευσης
  • Οργάνωση κουζίνας και service
  • Κοστολόγηση Υλικών
  • Σχεδιασμός Μενού
  • Συμβουλευτική εστιατορίου
  • Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας
  • Διεθνή Ορολογία (Αγγλικά, Γερμανικά)

Ο/Η Ειδικός/ή Εστιατορίου (Food and Beverage) κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, ώστε να υποστηρίζει διοικητικά και οργανωτικά το σύνολο των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών εστίασης μιας τουριστικής ή αμιγώς επισιτιστικής επιχείρησης. Γνωρίζει όλες τις διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών (προμήθειες, αποθήκευση, κουζίνα, μπαρ), προώθησης πωλήσεων και μάρκετινγκ, οικονομικής παρακολούθησης και ελέγχου, καθώς και οργάνωσης τμημάτων.

Οι γνώσεις, που αποκτούνται με την παρακολούθηση του τριετούς προγράμματος για το επάγγελμα του/της Ειδικού Εστιατορίου, περιλαμβάνουν:

  • Εξυπηρέτηση πελατών
  • Τεχνικές Σερβιρίσματος
  • Συμβουλευτική και πώληση υπηρεσιών εστιατορίου
  • Γνώσεις Τεμαχισμού Κρεάτων
  • Οργάνωση προμηθειών και αποθήκευσης
  • Οργάνωση κουζίνας, μπαρ και εστιατορίου
  • Κοστολόγηση Υλικών
  • Σχεδιασμός Μενού
  • Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας
  • Οικονομική Διαχείριση
  • Μάρκετινγκ
  • Πωλήσεις
  • Διοίκηση τμήματος
  • Διεθνή Ορολογία Εστίασης (Αγγλικά, Γερμανικά)

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Για την παρακολούθηση των προγραμμάτων απαιτείται:


  • Συμπλήρωση του 18ου έτους ηλικίας.
  • Απολυτήριο Γυμνασίου. Απολυτήριο Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου θεωρείται πλεονέκτημα.
  • Γνώση αγγλικών σε επίπεδο τουλάχιστον Α2.
  • Γνώση σε άλλη ξένη γλώσσα (γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, αραβικά κ.ά.) θεωρείται πλεονέκτημα.
  • Προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία σε τουριστική επιχείρηση θεωρείται πλεονέκτημα.

Για την απρόσκοπτη παρακολούθηση του συνόλου του προγράμματος ενδείκνυται οι άρρενες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και όλοι/ες οι υποψήφιοι/ες καλούνται σε συνέντευξη.

Έναρξη Προγραμμάτων: Νοέμβριος

Σε αποφοίτους IEK συναφών ειδικοτήτων προσφέρεται η δυνατότητα Έτους Μετεκπαίδευσης.

Επίσης πραγματοποιούνται Εξειδικευμένα Σεμινάρια για Επαγγελματίες.

Δηλώστε Σήμερα το Ενδιαφέρον σας

Προλάβετε τις εγγραφές, δηλώστε τώρα το ενδιαφέρον σας για την ειδικότητα που σας ενδιαφέρει!

Φόρμα Ενδιαφέροντος

Σας ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα σας δε θα μεταβιβαστούν σε τρίτους και τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για το λόγο που επικοινωνείτε μαζί μας.

Με την υποστήριξη των

Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου


Ο ρόλος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στην επαγγελματική εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι αντιπροσωπεύει τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και ταυτίζεται με την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Ενσωματώνοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία τις ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτυγχάνεται η άρτια σύνδεση των νέων με την αγορά εργασίας, διασφαλίζοντας την επαγγελματική απασχόληση των εκπαιδευομένων και επιτυγχάνοντας μακροπρόθεσμα τη μείωση της νεανικής ανεργίας, όπως και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσης, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο πιστοποιεί τις επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις εκπαίδευσης και λειτουργούν βάσει συγκεκριμένων ποιοτικών προτύπων.

TUI Care Foundation


Το κοινωφελές ίδρυμα TUI Care Foundation υποστηρίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον τουρισμό και στην εστίαση DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Μέσω της υποστήριξης της TUI Care Foundation, 20 νέοι και νέες 18-24 χρονών θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε ένα πρόγραμμα βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η επιλογή των νέων, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα βασιστεί σε κοινωνικά κριτήρια, όπως το οικογενειακό εισόδημα, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κ.ά. Σκοπός της δράσης, εκτός από την προσπάθεια άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων και την υποστήριξη της ισότητας πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι και η ενίσχυση της ισότητας των φύλων, καθώς η υποστήριξη της TUI Care Foundation προβλέπει, ότι οι νέες που θα επωφεληθούν, θα αποτελούν τουλάχιστον το 50% του συνόλου.

Στοιχεία Επικοινωνίας


Τηλέφωνα:
+30 217 000 2030
+30 210 6419 000


E-mail:
info@dual.com.gr


Διεύθυνση*:
Μονεμβασίας & Κριεζή 62 – 64, 151 25 Mαρούσι

* (Ελληνογερμανικός Σύλλογος Φιλαδέλφεια)