Έτος Μετεκπαίδευσης
Ξενοδοχειακών & Επισιτιστικών ειδικοτήτων
με Γερμανικές Προδιαγραφές

Ειδίκευση με ένα έτος Μετεκπαίδευσης για Ξενοδοχοϋπαλλήλους, Ειδικούς Εστιατορίου και Μάγειρες σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης έχουν ως σκοπό την παροχή ειδίκευσης στις ειδικότητες του Ξενοδοχοϋπαλλήλου, Ειδικού Εστιατορίου και Μάγειρα, συνολικής διάρκειας ενός έτους.
Το Έτος Μετεκπαίδευσης περιλαμβάνει θεωρητική-εργαστηριακή εκπαίδευση τεσσάρων (4) μηνών και ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση διάρκειας έξι (6) μηνών.

Η θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες επαγγελματικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και παρέχεται από πιστοποιημένους εισηγητές – επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία.
Η ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε συνεργαζόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 4* και 5*, στις οποίες εργάζονται οι εκπαιδευόμενοι/ες με πλήρη μισθό, ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Έτος Μετεκπαίδευσης απευθύνεται σε αποφοίτους διετούς φοίτησης

Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (υπηρεσία υποδοχής – υπηρεσία ορόφων – εμπορευματογνωσία)
Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef)

Μαγειρικής Τέχνης
Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Γνώσεις - Δεξιότητες

Ορολογία ξένων γλωσσών στις ειδικότητες ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επαγγελμάτων (Αγγλικά και Γερμανικά)
Επαγγελματική αγωγή – εργασιακές σχέσεις – εργατική νομοθεσία
Διαχειριστική λογιστική ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επιχειρήσεων
Λειτουργία υποδοχής ξενοδοχείου
Ξενοδοχειακές εφαρμογές με το πρόγραμμα Protel σε Η/Υ
Σύγχρονη Εστιατορική τέχνη
Οργάνωση και παρουσίαση επίσημων γευμάτων (banquet)
Μπαρ (ΒAR) – οινολογία
Οροφοκομία (housekeeping)
Κοστολόγηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών & τροφίμων – ποτών με H/Y
Σύνθεση μενού – επαγγελματική ορολογία
Διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων & επισιτιστικών μονάδων μαζικής εστίασης
Μάρκετινγκ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πωλήσεις
Δημόσιες σχέσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχεία

Ορολογία ξένων γλωσσών στις ειδικότητες ξενοδοχειακών & επισιτιστικών Επαγγελμάτων (Αγγλικά και Γερμανικά)
Επαγγελματική αγωγή – εργασιακές σχέσεις – εργατική νομοθεσία
Διαχειριστική λογιστική ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επιχειρήσεων
Εφαρμογές και πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Εφαρμογή HACCP σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις
Σύγχρονη εστιατορική τέχνη
Οργάνωση και παρουσίαση επίσημων γευμάτων (banquet)
Μπαρ (ΒAR) – οινολογία και γευσιγνωσία οίνου
Αναμίξεις & παρουσίαση ποτών στο Μπαρ
Τεχνικές τεμαχισμού (decoupage) – flambage – art de la table στο εστιατόριο
Κοστολόγηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών & τροφίμων – ποτών με H/Y
Σύνθεση μενού – επαγγελματική ορολογία
Διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων & επισιτιστικών μονάδων μαζικής εστίασης
Μάρκετινγκ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πωλήσεις
Δημόσιες σχέσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχεία

Ορολογία ξένων γλωσσών στις ειδικότητες ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επαγγελμάτων (Αγγλικά και Γερμανικά)
Μάρκετινγκ επισιτιστικών επιχειρήσεων – πωλήσεις
Δημόσιες σχέσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχεία
Διαχείριση εμπορευμάτων και αποτελεσματική οργάνωση αποθήκης
Κοστολόγηση παρασκευασμάτων τροφίμων και ποτών με Η/Υ
Σύνθεση μενού και επαγγελματική ορολογία
Ελληνική & διεθνής μαγειρική τέχνη
Οργάνωση, παραγωγή και παρουσίαση μπουφέ
Σχεδιασμός και παρουσίαση επίσημων γευμάτων & διακόσμηση
Ελληνική & διεθνής ζαχαροπλαστική – αρτοποιία
Εφαρμογές και πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Εφαρμογή HACCP σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις

Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης

Με την ολοκλήρωση του έτους μετεκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν Πιστοποιητικό  Εκπαίδευσης που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα DUAL Hellas μπορείτε να ενημερωθείτε από το εκπαιδευτικό μας κέντρο.

top