Πολιτική Προστασίας DUAL HELLAS  Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

 

ΓΕΝΙΚΑ

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ( Επιμελητήριο)  αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ιδιωτικότητας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών/χρηστών, πελατών και μελών του.

Η παρούσα πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων (η «Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων») ορίζει την πολιτική μας αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε για εσάς.

Κάνοντας χρήση της Ιστοσελίδας και των μέσω αυτής προσφερόμενων υπηρεσιών του  Επιμελητηρίου  συμφωνείτε με τους όρους της πλέον πρόσφατης Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Παρακαλούμε μελετήστε τους ΄Ορους Χρήσης της Ιστοσελίδας  προκειμένου να κατανοήσετε τους γενικούς κανόνες για τη χρήση της Ιστοσελίδας. Με την επιφύλαξη ειδικής πρόβλεψης σε άλλες δηλώσεις, πολιτικές, όρους χρήσης ή επικοινωνίες στην Ιστοσελίδα η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Πολιτική για τα Cookies και οι Όροι Χρήσης αποτελούν τη συνολική συμφωνία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σχετικά με τη χρήση της Ιστοσελίδας και των μέσω αυτής προσφερόμενων υπηρεσιών του  Επιμελητηρίου. Η πρόσβαση ωστόσο σε συγκεκριμένες υπηρεσίες ή υλικά συγκεκριμένων ενοτήτων της Ιστοσελίδας μπορεί να υπόκειται σε επιπλέον όρους. Αντίστοιχα η ενεργοποίηση ενός συνδέσμου από αυτή την Ιστοσελίδα σε άλλη ιστοσελίδα μπορεί να υπόκειται σε επιπλέον όρους (τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου των τρίτων ιστοσελίδων θα πρέπει να τους μελετήσετε και να τους εξετάσετε χωριστά από τους παρόντες Όρους Χρήσης και την Πολιτική Ασφαλείας της Ιστοσελίδας).

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τα στοιχεία του Υπεύθυνου Επεξεργασίας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων – GDPR, την ισχύουσα νομοθεσία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των κρατών μελών της ΕΕ και άλλων διατάξεων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν ως ακολούθως:

Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Έδρα: Δορυλαίου 10-12, 115 21 Αθήνα, Ελλάδα

Τηλ: 0030 210 6419000

E-Mail: ahkathen@ahk.com.gr

ΑΦΜ: 090012763

ΔΟΥ: Ψυχικού

Website: www.german-chamber.gr

Στα πλαίσια αυτής της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι όροι, «Επιμελητήριο», «εμείς», «εμάς», «δικό μας»  αναφέρονται όλοι στο «Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο»

Για όλα τα ερωτήματα που αφορούν την προστασία προσωπικών δεδομένων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση ahkathen@ahk.com.gr.

 

1.ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα με τους εξής τρόπους:

Εκτός σύνδεσης (offline): συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα από εσάς όταν δεν είστε συνδεδεμένοι  σε ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου, όταν έρχεστε εσείς σε επικοινωνία με το αντίστοιχο τμήμα υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, όταν παρέχετε την business card σας σε εμάς, όταν συμμετέχετε σε εκδηλώσεις/ημερίδες/συνέδρια, που οργανώνονται από το Επιμελητήριο και στα οποία έχετε δηλώσει συμμετοχή στο Επιμελητήριο αλλά και σε εκδηλώσεις/ημερίδες/συνέδρια, που οργανώνονται από τρίτους και για τα οποία υπάρχουν δημόσια προσβάσιμες καταστάσεις συμμετεχόντων, από δημόσια προσβάσιμους καταλόγους (όπως καταλόγους ΟΤΕ, Εκθέσεων, κ.λ.π), από ιδία έρευνα στο διαδίκτυο αλλά  και από τρίτους παρόχους, όπως ιδιωτικές εταιρείες παρόχους εμπορικών διευθύνσεων κ.α.

Μέσα από τις Ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου: Μπορείτε να περιηγηθείτε στον διαδικτυακό μας τόπο χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία. Όταν επισκέπτεστε και χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς συλλέγουμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που διαβιβάζει το πρόγραμμα περιήγησής σας στον διακομιστή (server) μας, τα οποία είναι τεχνικά αναγκαία για την προβολή της ιστοσελίδας μας σε εσάς και την εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα στοιχεία που συλλέγονται με τη βοήθεια των αρχείων cookies.

Συλλέγουμε προσωπικά σας δεδομένα όταν δραστηριοποιήστε  στην Ιστοσελίδα μας, μέσω της χρήσης cookies Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που πραγματοποιούμε μέσω της χρήσης cookies διέπονται από την Πολιτική Cookies την οποία χρειάζεται να διαβάσετε με προσοχή. Μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε τα cookies.

 

Προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε ωστόσο και στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Κατά την υποβολή της γενικής ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα www. dual.com.gr για την παροχή πληροφοριών για τη Διττή Εκπαίδευση
  • Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα www. dual.com.gr για την παροχή πληροφοριών για τη Διττή Εκπαίδευση, με την οποία ζητούνται πληροφορίες για την εκπαίδευση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού σε εταιρείες
  • Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα www. dual.com.gr για την παροχή πληροφοριών για τη Διττή Εκπαίδευση, με την οποία δηλώνεται το ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επαγγελματικής εκπαίδευσης
  • Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα www. dual.com.gr για την παροχή πληροφοριών για τη Διττή Εκπαίδευση, με την οποία δηλώνεται το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή σε Επαγγελματικά Σεμινάρια και Ενδοεπιχειρησιακή Εκπαίδευση στον Τουρισμό και την Εστίαση σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
  • Κατά τη δημιουργία λογαριασμού στην ιστοσελίδα μας www.dual.com.gr από τον/την εκπαιδευόμενο/η ή/ και εκπαιδευτή  για πρόσβαση στο LogBook . Για την πραγματοποίηση της δημιουργίας λογαριασμού, το Επιμελητήριο παρέχει κωδικό πρόσβαση στο LogBook, με τον οποίο στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα  εγγραφής και δημιουργίας λογαριασμού. Κατά την εγγραφή, παρέχεται από τον/την  εκπαιδευόμενο/η και τον εκπαιδευτή στο Επιμελητήριο το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης.

Στο LogBook ο/η εκπαιδευόμενος/η  περιγράφει τη δραστηριότητα του/της  κατά την πρακτική εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαίδευσης, η οποία ελέγχεται από το Επιμελητήριο και τον Εκπαιδευτή.

  • Κατά της συμμετοχή σε διαγωνισμούς, ερωτηματολόγια και έρευνες με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής  φόρμας συμμετοχής.

Τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε μέσω των  Ιστοσελίδων, συνδυάζονται με προσωπικά δεδομένα και άλλες πληροφορίες που παρέχετε σε εμάς (όταν βρίσκεστε εντός ή εκτός σύνδεσης), ή που μπορεί να αποκτούμε με άλλους τρόπους εντός ή εκτός σύνδεσης.

 

  1. ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ

Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων που υπόκεινται σε επεξεργασία από το Επιμελητήριο:

α) Εφόσον επιλέξετε να υποβάλλετε μια από τις φόρμες επικοινωνίας που είναι διαθέσιμες στην Ιστοσελίδα μας, ή επικοινωνώντας με το Επιμελητήριο με άλλο τρόπο: Όνομα, Επώνυμο, Επωνυμία Επιχείρησης, Στοιχεία Επικοινωνίας, Αριθμός Τηλεφώνου, Ταχυδρομική Διεύθυνση και Διεύθυνση Εmail, Επαγγελματικό Προφίλ ( επαγγελματικός τίτλος και θέση στην επιχείρηση), Επαγγελματική Κατάρτιση, Φύλο (κύριος/κυρία),Ηλικία.

β) Εφόσον επιλέξετε να κάνετε χρήση των παρεχόμενων από το Επιμελητήριο, υπηρεσιών: Στοιχεία Ταυτοποίησης – ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ.  (για την εκτέλεση σύμβασης και τη συμμόρφωση με έννομη υποχρέωση, όπως π.χ. τιμολόγηση).

 

  1. ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Συλλέγουμε κι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα για συγκεκριμένους σκοπούς και δεν τα υποβάλλουμε σε περαιτέρω επεξεργασία, χωρίς προηγουμένως να σας έχουμε ενημερώσει και μόνον αφού έχουμε λάβει, όπου απαιτείται, τη συγκατάθεσή σας.

Το Επιμελητήριο επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα για τους παρακάτω σκοπούς και την εκπλήρωση των παρακάτω υποχρεώσεων:

α) Για τη δημιουργία του λογαριασμού σας στην www.dual.com.gr. Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που μας παρέχετε κατά τη δημιουργία λογαριασμού σας στην ιστοσελίδα μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε το λογαριασμό σας.

β) Για να απαντήσουμε στα ερωτήματά σας και να σας παρέχουμε τις πληροφορίες που ζητήσατε. Προκειμένου να επεξεργαστούμε το αίτημά σας, ενδεχομένως ένα μέλος του τμήματος εκπαίδευσης να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας μέσω email, τηλεφώνου, ή με κάποιο άλλο τρόπο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, για να σας  αποστείλουμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την εκπαίδευση αλλά και  διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων/ημερίδων /workshops/εκδηλώσεων και να σας ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και διαγωνισμών στους οποίους μπορεί να έχετε συμμετάσχει.

γ)  Για να ελέγχουμε την πρακτική άσκηση σας και τήρηση του προγράμματος σπουδών.

δ) Για την διοργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων και workshops

ε) Για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων  για λογαριασμό ή/και σε συνεργασία με τρίτους οργανισμούς, φορείς και υπουργεία

στ) Για τη συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά έργα και προγράμματα και την πραγματοποίηση αυτών

ζ) Για τη διαβίβαση δεδομένων από το Επιμελητήριο σε επιλεγμένους εμπορικούς συνεργάτες με σκοπό τη δημιουργία νέων εμπορικών και εκπαιδευτικών σχέσεων

η) Για τη συμμόρφωση μας  τις υποχρεώσεις του Επιμελητηρίου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

 

  1. ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Καθώς κατοικείτε στην Ελλάδα, όπου έχουν εφαρμογή οι ευρωπαϊκοί κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, πρέπει να σας ενημερώσουμε για την νομική βάση στην οποία στηρίζεται η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Στηριζόμαστε πάντοτε σε μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

α) Στη συγκατάθεση σας  την οποία μας παρέχετε μέσω της υποβολής της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας, και  της ηλεκτρονικής φόρμας ενδιαφέροντος, της δημιουργίας λογαριασμού στα πλαίσια των προσφερόμενων υπηρεσιών ή την με οποιονδήποτε άλλο τρόπο επικοινωνία σας με το Επιμελητήριο.

β) Στην εκτέλεση σύμβασης στην οποία είστε μέρος  ή για να λάβουμε μέτρα για να συνάψουμε σύμβαση, μετά από δικό σας αίτημα

γ)  Για να συμμορφωθούμε με υποχρέωση που μας επιβάλλει κάποιος νόμος (π.χ. νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, νομοθεσία για τη διαφήμιση, φορολογική νομοθεσία κλπ.) και προκειμένου να επιλύουμε δικαστικές διαφορές, να αντιμετωπίζουμε αξιώσεις εναντίον μας και να εξασκούμε τα δικαιώματά μας.

δ) Για να εξυπηρετήσουμε τα έννομα συμφέροντά μας, ώστε να λειτουργούμε μια αποτελεσματική κι αποδοτική επιχείρηση και να διευκολύνουμε τις συναλλαγές μας, χωρίς ποτέ τα συμφέροντά μας αυτά, να αποβαίνουν σε βάρος του πρωτεύοντος συμφέροντος σας στην ιδιωτική ζωή

 

  1. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η επεξεργασία πραγματοποιείται με ηλεκτρονικά και χειροκίνητα μέσα σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις πρακτικές που σχετίζονται με τους προαναφερθέντες σκοπούς και συνεπάγεται πάντοτε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που προβλέπει η ισχύουσα Νομοθεσία.

Αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων

Δεν λαμβάνουμε αποφάσεις που σας  αφορούν, αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας. Εάν αποφασίσουμε να λάβουμε τέτοια μέτρα στο μέλλον, θα φροντίσουμε να σας ενημερώσουμε πριν από την οποιαδήποτε τέτοια διαδικασία.

 

  1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ;

Κοινοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων εντός του Επιμελητηρίου

Θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς που αναφέραμε παραπάνω. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι του προσωπικού μας.

Τα Δεδομένα σας είναι προσβάσιμα στο προσωπικό του Eπιμελητηρίου  που είναι εξουσιοδοτημένο να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα και ειδικότερα τους υπαλλήλους και συνεργάτες που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες: διοικητικό προσωπικό, υπεύθυνοι προϊόντων και υπηρεσιών, άλλα μέλη του προσωπικού που πρέπει να επεξεργαστούν τα δεδομένα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς και τεχνικό προσωπικό/συνεργάτες

Κοινοποίηση των προσωπικών σου δεδομένων σε έμπιστους εξωτερικούς παρόχους

Όπως κάθε μεγάλος οργανισμός, χρησιμοποιούμε κι εμείς ενίοτε, τρίτους παρόχους υπηρεσιών προκειμένου να μπορούμε να διεξάγουμε τις δραστηριότητες μας αποτελεσματικότερα και προκειμένου να εξασφαλίζουμε συνέπεια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα τρίτα προς εμάς μέρη θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα.

Όπου χρησιμοποιούμε τρίτα μέρη για να επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα για λογαριασμό μας, διεξάγουμε ελέγχους προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα προστασίας για την διαφύλαξη των προσωπικών σας δεδομένων. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας με αυτούς τους παρόχους, παρακολουθούμε την απόδοσή τους (όπως και αυτή των εγκεκριμένων υπεργολάβων τους), προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή.

Οποιοσδήποτε τρίτος προς εμάς πάροχος υπηρεσιών, λαμβάνει από εμάς εντολές για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, το κάνει αυτό μόνον:

  • για τους ίδιους σκοπούς για τους οποίους μπορούμε κι εμείς να χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα (όπως αναφέρονται παραπάνω)
  • εφόσον είναι απαραίτητο προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι μας και
  • σύμφωνα με τους τρόπους που εμείς του υποδεικνύουμε
  • σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

 

Οι βασικοί πάροχοι υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, όπως έχουν κατά την ημερομηνία σύνταξης αυτής της Πολιτικής είναι οι εξής:

α) σε παρόχους που παρέχουν στο  Επιμελητήριο υπηρεσίες συντήρησης και συμβουλευτικές  στους τομείς τεχνολογία, λογιστική, διοίκηση, δίκαιο, ασφάλιση, ΙΤ

β) Οργανισμούς και Φορείς του Δημοσίου, το δικαίωμα πρόσβασης των οποίων στα προσωπικά δεδομένα προβλέπεται ρητώς από το νόμο, από κανονισμούς και μέτρα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Επειδή ενδέχεται να αλλάξουμε πάροχο ή να προσθέσουμε κάποια άλλη κατηγορία, στον κατάλογο αυτών που χρησιμοποιούμε, θα σε ενημερώσουμε σχετικά, μόλις αυτό συμβεί.

 

Διαβίβαση των προσωπικών σου δεδομένων εκτός Ελλάδος

Δεν θα μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ο οποίος απαρτίζεται από τις χώρες της Ε.Ε., το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ισλανδία).

 

  1. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα δεδομένα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως απαραίτητο για την επίτευξη των συγκεκριμένων επιδιωκόμενων σκοπών. Σε κάθε περίπτωση, το κριτήριο που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της περιόδου αποθήκευσης βασίζεται στη συμμόρφωση με τις προθεσμίες που επιτρέπονται από το νόμο και τις αρχές της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, του περιορισμού της αποθήκευσης ή της ορθολογικής διαχείρισης των αρχείων μας.

Εάν, η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στην οποία προβαίνουμε:

  • Στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας, θα τηρούμε κι επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνον για όσο καιρό, αυτή παραμένει ισχυρή, (σημειώστε ότι μπορείτε να την ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή). Την συγκατάθεση σας αυτή, μπορεί να μας την έχετε δώσει είτε επικοινωνώντας από μόνος σας μαζί μας μέσω τηλεφώνου, φαξ, e-mail ή χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα www. dual.com.gr, και συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία είτε δια της υπογραφής ενός σχετικού εντύπου συγκατάθεσης.
  • Είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μεταξύ μας σύμβασης ή γίνεται στα πλαίσια προετοιμασιών για τη σύναψή της, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο καιρό διαρκεί αυτή η σχέση και αφού λήξει η μεταξύ μας σχέση, για όσο χρονικό διάστημα ορίζει η σχετική φορολογική ή άλλη εφαρμοστέα νομοθεσία, εφόσον και στο βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο.
  • Γίνεται για την επιδίωξη νόμιμων συμφερόντων μας, (όπως π.χ. για να διευκολύνουμε τη μεταξύ μας συνεργασία) θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο καιρό είναι απαραίτητο για να πετύχουμε αυτά.
  • Γίνεται επειδή το επιβάλλει διάταξη νόμου, θα διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο καιρό ορίζει αυτή.

Με τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων, θα διατηρήσουμε ορισμένα βασικά στοιχεία για αποδεικτικούς σκοπούς (εάν αυτό είναι απαραίτητο) προκειμένου να μπορούμε να αποδείξουμε τη συμμόρφωσή μας προς τις υποχρεώσεις μας, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη προστασία προσωπικών δεδομένων αλλά και προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν θα σας ξαναστείλουμε ενημερωτικό ή διαφημιστικό υλικό στο μέλλον (έννομο συμφέρον).

 

  1. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Τα δεδομένα σας είναι δικά σας

Είναι σημαντικό, οι πληροφορίες που τηρούμε για εσάς στα αρχεία μας, να είναι επίκαιρες και ακριβείς. Εάν κάποιο στοιχείο που σας αφορά αλλάξει, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα.

Εντός ορισμένων ορίων που θέτει η νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, έχετε τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα ανάκλησης συγκατάθεσης

Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, εφόσον η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στηρίζεται φυσικά σε αυτήν. Σε περίπτωση που ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας, η ανάκληση δεν θα θίξει την νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση μέχρι την ανάκλησή της.

  • Δικαίωμα πρόσβασης

Μπορείτε να ζητήσετε να μάθετε από εμάς τι είδους προσωπικά δεδομένα τηρούμε για εσάς, για ποιους σκοπούς, σε ποιους τα κοινοποιούμε, το χρονικό διάστημα αποθήκευσής τους κλπ.

  • Δικαίωμα διόρθωσης

Μπορείτε να μας ζητήσεις να διορθώσουμε τυχόν προσωπικά σας δεδομένα που τηρούμε και είναι ανακριβή ή να μας ζητήσετε να τα συμπληρώσουμε εφόσον είναι ελλιπή.

  • Δικαίωμα διαγραφής

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

  • Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα εφόσον συντρέχει μία από τις περιπτώσεις που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

 

  • Δικαίωμα φορητότητας

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε τα προσωπικά δεδομένα που σας αφορούν και μας έχετε παράσχει, σε κοινώς χρησιμοποιούμενη μορφή (π.χ. excel, .pdf), εφόσον η επεξεργασία στην οποία προβαίνουμε στηρίζεται είτε στη συγκατάθεσή σας είτε στην εκτέλεση σύμβασης, ή γίνεται με αυτοματοποιημένα μέσα.

  • Δικαίωμα εναντίωσης

Μπορείτε να μας ζητήσετε να μην χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατά κάποιον συγκεκριμένο τρόπο για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάσταση σας, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

  • Δικαίωμα να μην υπόκειστε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά με αυτοματοποιημένα μέσα

Μπορείτε να μας ζητήσετε να μην υπόκειστε σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά με αυτοματοποιημένα μέσα και να ζητήσετε να υπάρξει ανθρώπινη παρέμβαση.

 

Εάν επιθυμείτε να εξασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, με τους εξής τρόπους:

  • Ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Δορυλαίου 10-12, 115 21 Αθήνα, Ελλάδα,
  • Τηλεφωνικά καλώντας: 0030 210 6419000
  • Με φαξ στον αριθμό: 0030 210 6445175
  • Μέσω e-mail στη διεύθυνση: ahkathen@ahk.com.gr

 

Υποβολή καταγγελίας

Εάν έχετε κάποιο παράπονο για τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή, που για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

 

  1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας όλων των προσωπικών σας πληροφοριών και χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εργαλεία για να τις προστατεύσουμε. Γι’ αυτό και θα χειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα πάντοτε με τον κατάλληλο τρόπο και θα τα κρατάμε ασφαλή. Ωστόσο, μια μετάδοση δεδομένων μέσω διαδικτύου δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί ως 100% ασφαλής.. Προκειμένου να προστατεύσουμε τις πληροφορίες που μας στέλνετε και αποθηκεύουμε στο σύστημά μας, έχουμε εφαρμόσει διάφορα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας κρυπτογράφησης δεδομένων και των τοίχων προστασίας, ώστε να μην μπορούν μη εξουσιοδοτημένα άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας.

Επίσης, λαμβάνουμε πειθαρχικά μέτρα σε βάρους του προσωπικού και των συνεργατών μας όπου αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν ασφαλή.

 

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ

Το Επιμελητήριο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί / επικαιροποιεί επιμέρους τμήματα της παρούσας Πολιτικής, χωρίς υποχρέωση σχετικής προηγούμενης ενημέρωσης σας. Παρακαλούμε να διαβάζετε πάντα την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προτού χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό μας τόπο, ώστε να ενημερώνεστε για την τρέχουσα έκδοση της Πολιτικής, σε περίπτωση που έχουν γίνει τυχόν τροποποιήσεις ή ενημερώσεις.

Η τελευταία ενημέρωση της Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έλαβε χώρα την 13.06.2018. Για προηγούμενες εκδόσεις παρακαλώ κάλεσε στο Επιμελητήριο., τηλ.: 0030210 6419000, φαξ: 00302106445175, ή στείλε μας e-mail στη διεύθυνση ahkathen@ahk.com.gr

top