Τι είναι η Διττή Εκπαίδευση;

Στη Διττή Εκπαίδευση, ο εκπαιδευόμενος παρακολουθεί θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και παράλληλα εκπαιδεύεται σε μια επιχείρηση. Το σύστημα της Διττής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα υποστηρίζεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο από το 2013. Εφαρμόζεται με ιδιαίτερη επιτυχία και σε άλλες χώρες  στην Ευρώπη.

Ποια είναι η διάρκεια του προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα του Ζυθοποιού – Βυνοποιού;
Η Διττή Εκπαίδευση για την επαγγελματική κατάρτιση της ειδικότητας του Ζυθοποιού – Βυνοποιού διαρκεί 3 έτη.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και που γίνονται;
Τα μαθήματα ξεκινούν την 1η Ιουνίου 2019 και θα πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης.  Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην επιχείρηση αμείβονται και τους παρέχεται ασφάλιση.

Τι προσόντα χρειάζεται να διαθέτει ο υποψήφιος Ζυθοποιός- Βυνοποιός;
Ο υποψήφιος χρειάζεται να είναι απόφοιτος Λυκείου ή ανώτερης βαθμίδας εκπαίδευσης μεταξύ 18 και 25 ετών, και στην π[περίπτωση των αρρένων υποψηφίων να έχουν εκπληρωθεί οι στρατιωτικές υποχρεώσεις. Η γνώση αγγλικών επιπέδου Α2 τουλάχιστον είναι υποχρεωτική, ενώ η γνώση Γερμανικών αξιολογείται θετικά χωρίς να είναι προαπαιτούμενη. Ο υποψήφιος είναι σημαντικό να διαθέτει βασικές γνώσεις υπολογιστών, τεχνική κατάρτιση, σπουδές ή εμπειρία σε συναφή αντικείμενο με την τεχνολογία τροφίμων και ποτών ή/ και την παραγωγή μπίρας θα αξιολογηθεί θετικά.

Τι πιστοποίηση λαμβάνει ο εκπαιδευόμενος/η με την ολοκλήρωση των μαθήματων;
Με την ολοκλήρωση των τριών κύκλων σεμιναρίων, οι εκπαιδευόμενοι/ες μπορούν να συμμετέχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Γιατί να επιλέξει κάποιος το πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα του Ζυθοποιού – Βυνοποιού;
Ο κλάδος της Ζυθοποιίας είναι ένας ιδιαίτερα δυναμικός κλάδος στην Ευρώπη. Η επιστήμη της ζυθοποιίας  συνδυάζει γνωστικά αντικείμενα Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας, Μηχανικής και προσφέρει δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης σε όλη την Ευρώπη όπου υπάρχουν πάνω από 9000 ζυθοποιίες με 120.000 άμεσες θέσεις εργασίας.

Περιεχόμενο του Προγράμματος Διττής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα του Ζυθοποιού – Βυνοποιού;

Δομή και οργάνωση της επιχείρησης
Ασφάλεια και προστασία της υγείας στην εργασία
Προστασία του περιβάλλοντος
Επαγγελματική κατάρτιση, εργατικό δίκαιο
Προγραμματισμός διαδικασιών εργασίας και μέτρα διασφάλισης ποιότητας
Τεχνικές ενημέρωσης και επικοινωνίας
Υγιεινή τροφίμων, καθαρισμός εξοπλισμού
Πρώτες ύλες, βοηθητικές ύλες και μέσα παραγωγής
Παραγωγή βύνης

Παραγωγή γλεύκους
Εμβολιασμός μαγιάς
Ζύμωση, ωρίμανση, αποθήκευση, διήθηση και σταθεροποίηση μπίρας
Παραγωγή με αλκοολούχων αναψυκτικών και μπίρας με λεμονάδα
Εμφιάλωση και συσκευασία ποτών
Εγκαταστάσεις διάθεσης ζύθου
Τεχνική υποδομή
Συντήρηση, χειρισμός και ρύθμιση προϊόντος
Ανάπτυξη προϊόντων

top