Το παρόν πρόγραμμα παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες  ώστε ο Restaurant Operation Manager  να γνωρίζει σε βάθος όλες τις λειτουργίες του εστιατορίου και να εφαρμόζει τις παραγωγικές διαδικασίες που αφορούν: τις καθημερινές λειτουργίες στα εστιατόρια, τη συνεργασία με τους υπευθύνους των τμημάτων, το σχεδιασμό, τη διεύθυνση και το συντονισμό των εργασιών, την τήρηση κρατήσεων πελατών και διαφόρων εκδηλώσεων, τη δημιουργία μενού με τον Σεφ, τη συμμετοχή στην καθοδήγηση και εκπαίδευση του προσωπικού για την άψογη και επιτυχημένη λειτουργία κάθε είδους επιχείρηση εστίασης.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να εφαρμόζονται στο νευραλγικό τομέα της επισιτιστικής βιομηχανίας, σε όλα τα είδη επιχειρήσεων εστίασης ξενοδοχείων ή ανεξάρτητων επιχειρήσεων και επιχειρήσεων Catering.

Οργάνωση και λειτουργία εστιατορίων
Προετοιμασία εστιατορίων και Art de la table
Σχεδιασμός – προετοιμασία – λειτουργία Buffet
Ειδικά Service – VIP Service – Perfect service
Σύνθεση MENU (A la carte & Table d’ hôte)
Υγιεινή & Ασφάλεια – Βασικές αρχές Haccp
Διοίκηση προσωπικού εστιατορίου
Food cost control
Πωλήσεις εστιατορίου και οργανωμένων εκδηλώσεων
Οινογνωσία – Bar – Cafe

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής από το Εκπαιδευτικό Κέντρο DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Νικόλαος Στεφόπουλος

Απόφοιτος της «Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων» ΣΤΕ Πάρνηθας, πτυχιούχος «Στελεχών τουριστικών Επιχειρήσεων», του ΤΕΙ Αθήνας, με Master στην «Εκπαίδευση Ενηλίκων». Έχει εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία στη διοίκηση ξενοδοχείων 4*, 5* και επισιτιστικών μονάδων. Μέλος του Chef Club of Greece και της της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος. Καθηγητής σε επισιτιστικά και ξενοδοχειακά μαθήματα εξυπηρέτησης  V.I.P. πελατών με εικοσαετή εμπειρία και πλέον. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στην «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών» & συνεργάτης του ΕΟΠΠΕΠ. Υπεύθυνος Σπουδών στα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης DUAL HELLAS που υλοποιεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το παρόν πρόγραμμα παρέχει γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν γενικά τη λειτουργία του Μπαρ και κρίνεται απαραίτητη η παρακολούθησή του από επαγγελματίες ή ερασιτέχνες που θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένη επαγγελματική εκπαίδευση της τέχνης του Μπαρ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα νευραλγικό τομέα της επισιτιστικής – ξενοδοχειακής βιομηχανίας, στο χώρο του Μπαρ.

Ο ρόλος του bartender – Προσωπικό στο Μπαρ
Υγιεινή & ασφάλεια στο Μπαρ – Η κατανάλωση αλκοόλ
Νοθευμένα ποτά – Εξυπηρέτηση πελατών στο Μπαρ – Επικοινωνία
Διαχείριση εξοπλισμού Μπαρ, σκεύη, συσκευές – Τύποι και κατηγορίες Μπαρ – Σχεδιασμός, διαρρύθμιση Μπαρ
Κατηγορίες ποτηριών & χρήση
Διαδικασίες λειτουργίας Μπαρ (προετοιμασία – τακτοποίηση μπάρας – λειτουργία – αποκατάσταση)
Κλίμακες μέτρησης, μεζούρες
Ποτογνωσία: Ιστορία – παραγωγή, απόσταξη, εκχύλιση, αλκοόλη – κατηγορίες ποτών (θεωρία – γευσιγνωσία)
Bitter, Anise, Fortified, Vermouth, Whisky, Gin, Rum, Vodka, Tequila
Brandy, Cognac, Armagnac, Calvados, Kirsch, αποστάγματα φρούτων, τσίπουρο, Λικέρ
Μη αλκοολούχα ποτά, Κρασιά, κ.α.
Σύνθετα ποτά (cocktails) – Κατηγορίες και οικογένειες cocktails
Τεχνικές παρασκευής και παράθεσης cocktails
Τα επίσημα cocktails της Διεθνούς Ένωσης Bartenders – Τα δημοφιλέστερα cocktails
Τρόποι διακόσμησης ποτών – Σύνθετες Γαρνιτούρες
Bar Management – Bar Marketing – Διαχείριση – Προμήθειες Μπαρ – Έλεγχος κοστολόγηση
Σύνταξη καταλόγου
Προώθηση πωλήσεων – Διαφήμιση

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Certificate in Professional Bartending οι καταρτιζόμενοι
θα λάβουν πιστοποίηση από την Διεθνή Ένωση Bartenders.

Δημήτριος Ζάππας

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Επαγγελματικού Μπαρ από την International Bartenders Association (ΙΒΑ) και Authorized Specialty Coffee Association (SCA) Trainer 2019-2021. Εργάζεται ως εκπαιδευτής Bartenders με πολύ μεγάλη εμπειρία. Είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος από το 1996, και εισηγητής των σεμιναρίων εκπαίδευσης των μελών της. Εργάζεται ως υπεύθυνος λειτουργίας Bar και επαγγελματίας Bartender.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Basic Barista Seminar “The art of coffee”

Το παρόν πρόγραμμα παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν τη λειτουργία του Καφέ – Μπαρ και κρίνεται απαραίτητο για όσους (επαγγελματίες ή και ερασιτέχνες) θέλουν να αποκτήσουν πιστοποιημένη επαγγελματική επαφή με την τέχνη του Barista.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να εφαρμόζονται σε ένα νευραλγικό τομέα της επισιτιστικής – ξενοδοχειακής βιομηχανίας, στο χώρο του Καφέ – Μπαρ.

Η πιστοποίηση του προγράμματος θα γίνει από Πιστοποιημένο καθηγητή SCA και την εταιρεία παροχής του Καφέ.

Ορολογία που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του καφέ
Σύνθεση και συνδυασμοί πρώτων υλών
Τεχνικές παρασκευής και τα είδη καφέ
Χειρισμός των συσκευών και μηχανών του καφέ

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 15 ώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάστημα 1 εβδομάδας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής από το Εκπαιδευτικό Κέντρο DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα DUAL Hellas μπορείτε να ενημερωθείτε από το εκπαιδευτικό μας κέντρο.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Food & Beverage Cost Control

Το παρόν πρόγραμμα παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις στην κοστολόγηση παρασκευασμάτων τροφίμων και ποτών και στην αποτελεσματική διαχείριση αποθεμάτων επισιτιστικών τμημάτων. Τα γνωστικά αντικείμενα διδάσκονται και εφαρμόζονται με πολλές ασκήσεις προσομοίωσης σε πραγματικές συνθήκες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που πρέπει να εφαρμόζονται στις σύγχρονες μεθόδους κοστολόγησης και στην αποτελεσματική διαχείριση αποθεμάτων επισιτιστικών τμημάτων & επιχειρήσεων.

Κοστολόγηση τροφίμων και ποτών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία
Μέσα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των επισιτιστικών τμημάτων & επιχειρήσεων
Μέσα εσωτερικών ελέγχων επισιτιστικών τμημάτων και επιχειρήσεων
Μέθοδοι προσδιορισμού αξίας αποθεμάτων τροφίμων και ποτών
Ανάλυση της διαδικασίας απογραφής της κεντρικής αποθήκης
Κόστος κτήσης αποθεμάτων
Έσοδα πωλήσεων
Εστιατόριο – Μπαρ έλεγχος ροής και κόστους υλικών
Τιμολογιακή πολιτική – στρατηγικές τιμών και τεχνικές βελτίωσης του κέρδους
Αποθήκες

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 30 ώρες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάστημα 2 εβδομάδων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής από το Εκπαιδευτικό Κέντρο DUAL Hellas του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα DUAL Hellas μπορείτε να ενημερωθείτε από το εκπαιδευτικό μας κέντρο.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

top