Επαγγελματικά Σεμινάρια Επιμόρφωσης
Ξενοδοχειακών & Επισιτιστικών ειδικοτήτων
με Γερμανικές Προδιαγραφές

Επαγγελματικά σεμινάρια επιμόρφωσης για σπουδαστές, νεοεισερχόμενους και επαγγελματίες  στο χώρο των Ξενοδοχειακών, Επισιτιστικών και Τουριστικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τα σεμινάρια έχουν ως σκοπό την παροχή εξειδίκευσης στους συμμετέχοντες με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες στελέχωσης των σύγχρονων τουριστικών επιχειρήσεων.

 Πραγματοποιούνται σε σύγχρονες επαγγελματικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και παρέχονται από πιστοποιημένους εισηγητές – επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία.

Κατηγορίες Σεμιναρίων

F+B Management τμημάτων & επιχειρήσεων επισιτισμού (F+B Manager)
Υπεύθυνος λειτουργίας εστιατορίου (Maître d’ Hotel)
Κοστολόγηση επισιτιστικών τμημάτων και επιχειρήσεων
Υπάλληλος Μπαρ ( Bartenter )
Οινοχόος (Wine Butler – Sommelier de vin)
Υπάλληλος Café (Barista)
Υπάλληλος ορόφων (Housekeeper)
Υπάλληλος Υποδοχής – Ταμίας (Receptionist)

240 h
90 h
50 h
50 h
25 h
25 h
100 h
100 h

ΕΡΜΗΣ (ERMIS)
PROTEL
SUNSOFT ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE
SUNSOFT AMBROSIA ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧ. ΕΣΤΙΑΣΗΣ
SUNSOFT ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ F+B MANAGEMENT

30 h
40 h
30 h
20 h
20 h

Βασικές αρχές γευσιγνωσίας
Βασικές αρχές Οινογνωσίας και Οινογευσίας
Η επιστήμη του συνδυασμού γεύσεων και τροφίμων (Food Pairing)

4 h
4 h
4 h

Δημιουργική διακόσμηση με χαρακτική – γλυπτική λαχανικών & φρούτων (Carving)
Η χρήση των διακοσμητικών και η τέχνη της διακόσμησης σε γλυκά και τούρτες
Η τέχνη της διακόσμησης με καραμέλα
Δημιουργική διακόσμηση και γλυπτική με σοκολάτα
Δημιουργική διακόσμηση και γλυπτική με ζύμη
Η τέχνη της διακόσμησης με ζαχαρόπαστα

12 h
8 h
8 h
8 h
8 h
8 h

Ελληνική παραδοσιακή γαστρονομία και μαγειρική
Κρητική κουζίνα
Ταξίδι στην κουζίνα των Κυκλάδων
Ταξίδι στην κουζίνα της Μεσογείου
Η Πολίτικη κουζίνα

20 h
12 h
12 h
12 h
12 h

Η τέχνη του SUSHI
Τα μυστικά της αυθεντικής Ιταλικής κουζίνας
Γαλλική κουζίνα και σύγχρονες τεχνικές
Μεξικάνικη κουζίνα
Κινέζικη και Πολυνησιακή κουζίνα

8 h
8 h
8 h
8 h
8 h

Ελληνική παραδοσιακή ζαχαροπλαστική
Σύγχρονες τεχνικές ζαχαροπλαστικής
Η τέχνη του ψωμιού
Τεχνικές σοκολάτας και Σοκολατάκια

12 h
12 h
24 h
4 h

Παιδική διατροφή
Υγιεινή διατροφή και Μενού
Παχυσαρκία – Διατροφή – Αδυνάτισμα
Χορτοφαγία

4 h
8 h
8 h
4 h

Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων (ΕΦΕΤ)
Αρχές & Εφαρμογή HACCP σε χώρους μαζικής εστίασης

20 h
20 h

Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης

Με την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε κύκλου επαγγελματικού σεμιναρίου επιμόρφωσης χορηγείται “Βεβαίωση Παρακολούθησης” από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα DUAL Hellas μπορείτε να ενημερωθείτε από το εκπαιδευτικό μας κέντρο.

top