Προγράμματα Μετεκπαίδευσης
για εμπειροτέχνες εργαζόμενους και εποχιακά απασχολούμενους σε Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές επιχειρήσεις με Γερμανικές Προδιαγραφές & Πιστοποίηση

Προγράμματα Μετεκπαίδευσης διάρκειας τεσσάρων μηνών σύμφωνα με το γερμανικό πρότυπο που οδηγούν σε εξετάσεις πιστοποίησης προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τα Προγράμματα Μετεκπαίδευσης έχουν ως σκοπό την αναβάθμιση – επικαιροποίηση των γνώσεων και τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ειδικότητες του Ξενοδοχοϋπαλλήλου, Ειδικού Εστιατορίου και Μάγειρα.

Περιλαμβάνουν θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση τεσσάρων (4) μηνών συνολικής διάρκειας (480 ωρών).

Η θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση πραγματοποιείται σε σύγχρονες επαγγελματικές ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και παρέχεται από πιστοποιημένους εισηγητές – επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα επαγγελματικά σεμινάρια μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζόμενους και εποχιακά απασχολούμενους εμπειροτέχνες Ξενοδοχοϋπαλλήλους, Ειδικούς Εστιατορίου και Μάγειρες χωρίς επαρκή εκπαίδευση στην ειδικότητά τους, με αποδεδειγμένη πενταετή προϋπηρεσία και επαγγελματική εμπειρία στις παρακάτω ειδικότητες:

Υπάλληλος Υποδοχής
Βοηθός Υποδοχής
Θυρωρός
Βοηθός Θυρωρού
Νυχτερινός Θυρωρός
Γκρουμ

Υπεύθυνος Εστιατορίου – (Maitre & Sous Maitre)
Σερβιτόρος
Βοηθός Σερβιτόρου
Bartender
Βοηθός Bartender

Μάγειρας Α’, Β’, Γ’
Βοηθός Μάγειρα
Μπουφετζής

Γνώσεις - Δεξιότητες

Ορολογία ξένων γλωσσών στις ειδικότητες ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επαγγελμάτων (Αγγλικά και Γερμανικά)
Επαγγελματική αγωγή – εργασιακές σχέσεις – εργατική νομοθεσία
Διαχειριστική λογιστική ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επιχειρήσεων
Λειτουργία υποδοχής ξενοδοχείου
Ξενοδοχειακές εφαρμογές με το πρόγραμμα Protel σε Η/Υ
Σύγχρονη εστιατορική τέχνη
Οργάνωση και παρουσίαση επίσημων γευμάτων (banquet)
Μπαρ (ΒAR) – οινολογία
Οροφοκομία (housekeeping)
Κοστολόγηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών & τροφίμων – ποτών με H/Y
Σύνθεση μενού – επαγγελματική ορολογία
Διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων & επισιτιστικών μονάδων μαζικής εστίασης
Μάρκετινγκ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πωλήσεις
Δημόσιες σχέσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχεία

Ορολογία ξένων γλωσσών στις ειδικότητες ξενοδοχειακών & επισιτιστικών Επαγγελμάτων (Αγγλικά και Γερμανικά)
Επαγγελματική αγωγή – εργασιακές σχέσεις – εργατική νομοθεσία
Διαχειριστική λογιστική ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επιχειρήσεων
Εφαρμογές και πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Εφαρμογή HACCP σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις
Σύγχρονη εστιατορική τέχνη
Οργάνωση και παρουσίαση επίσημων γευμάτων (banquet)
Μπαρ (ΒAR) – οινολογία και γευσιγνωσία οίνου
Αναμίξεις & παρουσίαση ποτών στο Μπαρ
Τεχνικές τεμαχισμού (decoupage) – flambage – art de la table στο εστιατόριο
Κοστολόγηση ξενοδοχειακών υπηρεσιών & τροφίμων – ποτών με H/Y
Σύνθεση μενού – επαγγελματική ορολογία
Διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων & επισιτιστικών μονάδων μαζικής εστίασης
Μάρκετινγκ ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και πωλήσεις
Δημόσιες σχέσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχεία

Ορολογία ξένων γλωσσών στις ειδικότητες ξενοδοχειακών & επισιτιστικών επαγγελμάτων (Αγγλικά και Γερμανικά)
Μάρκετινγκ επισιτιστικών επιχειρήσεων – πωλήσεις
Δημόσιες σχέσεις στα τουριστικά επαγγέλματα και τα ξενοδοχεία
Διαχείριση εμπορευμάτων και αποτελεσματική οργάνωση αποθήκης
Κοστολόγηση παρασκευασμάτων τροφίμων και ποτών με Η/Υ
Σύνθεση μενού και επαγγελματική ορολογία
Ελληνική & διεθνής μαγειρική τέχνη
Οργάνωση, παραγωγή και παρουσίαση μπουφέ
Σχεδιασμός και παρουσίαση επίσημων γευμάτων & διακόσμηση
Ελληνική & διεθνής ζαχαροπλαστική – αρτοποιία
Εφαρμογές και πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις
Εφαρμογή HACCP σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις

Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης

Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στις γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που χορηγεί το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα DUAL Hellas μπορείτε να ενημερωθείτε από το εκπαιδευτικό μας κέντρο.

top