ΜΑΓΕΙΡΑΣ/ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ

Ο/Η Μάγειρας/Μαγείρισσα είναι σε θέση να υλοποιεί όλη την παραγωγική διαδικασία για την προετοιμασία και το σερβίρισμα διαφόρων ειδών πιάτων. Εργάζεται στην κουζίνα της ξενοδοχειακής/επισιτιστικής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας της μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

Οι γνώσεις, που αποκτούνται με την παρακολούθηση τριών κύκλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το επάγγελμα του/της Ειδικού Εστιατορίου, περιλαμβάνουν:

Οργάνωση κουζίνας
Οργάνωση προμηθειών και αποθήκευσης
Κοστολόγηση Υλικών
Σύνθεση Μενού
Ανατομία & Τεμαχισμός Κρεάτων
Προετοιμασία διαφόρων ειδών πιάτων (κρύα, λαχανικά, σνακ, μπουφέ, a la carte κλπ.)
Τοπική και ∆ιεθνή Κουζίνα
Μενού με ακολουθία πιάτων
Παρασκευή Επιδορπίων / Γλυκών
Αρχές Μάρκετινγκ Τροφίμων
Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας
Διεθνή Ορολογία Διατροφής (Αγγλικά, Γερμανικά)

top