ΔΙΤΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΤΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του διττού εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ανέλαβε την πρωτοβουλία να υλοποιήσει προγράμματα διττής εκπαίδευσης βάσει του διττού μοντέλου που λειτουργεί στη Γερμανία.
Επί του παρόντος, τρέχουν δύο προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας (BMBF) – είναι τα προγράμματα: Mendi (project-mendi.eu ) (Μάγειρας/Μαγείρισσα, Ξενοδοχειακός/-ή υπάλληλος και Ειδικός/-ή εστιατορίου), το οποίο χρηματοδοτείται και υλοποιείται από την εταιρεία DEKRA Akademie GmbH και το έργο VETnet (dihk.de) το οποίο αφορά τεχνικά επαγγέλματα (Τεχνίτης Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων Οχημάτων και Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Συσκευών) και με επαγγέλματα στον Τομέα Παροχής Υπηρεσιών (Πωλητής και Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης).

Για πρώτη φορά οι νέοι εκπαιδεύονται σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα και standard. Το γερμανικό σύστημα διττής εκπαίδευσης συνδυάζει θεωρία και εξάσκηση στην επιχείρηση στην οποία δίνεται μια ιδιαίτερη έμφαση. Το σύστημα της διττής εκπαίδευσης δεν έχει μόνο στη Γερμανία ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά εφαρμόζεται επίσης και σε άλλες χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης, όπως στη Σλοβακία και την Πορτογαλία.

Η εκπαίδευση, μπορεί να είναι διετής ή και τριετής και απευθύνεται σε αποφοίτους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξέτασης, ο/η εκπαιδευόμενος/-η λαμβάνει ένα ελληνικό πτυχίο και μια γερμανική πιστοποίηση. Οι εκπαιδευόμενοι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην επιχείρηση αμείβονται από τις επιχειρήσεις με το κατώτατο ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη.

Εμείς είμαστε το μέλλον: Μία ταινία από τους: Ντάνιελ, Ντένις και Στέφαν

Τόπος Γυρισμάτων: Ελλάδα

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε στα πλαίσια του διαγωνισμού του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας «Εμείς είμαστε το μέλλον- νεαροί Ευρωπαίοι εκπαιδεύονται σύμφωνα με τη διττή εκπαίδευση»

top